Tento učební obor ctí prastaré tradice. Dnešní řezník musí stejně jako jeho předkové umět naporcovat a vykostit celé kusy zvířete. Umí také připravit klasické lahůdky jako klobásy, párky nebo bůček. A vše si také dokáže sám vyudit.
Nejde ale jenom o samotný um, jde také o celkový přístup. Řezník musí s masem zacházet s láskou a respektem.
O dobré jídlo nikdy nebude mít nouzi a možná ušetří i za posilovnu – po proteinech a těžké práci totiž rostou svaly.
Řezník se umí ohánět nožem. V jeho brašně najdete filetovací nože, vyřezávací nože, píchací nože, sekáčky, pilky… a hlavně pekelně stylovou železnou rukavici proti úrazům.
Můžeš si prohlédnout jednotlivé školy zřizované Moravskoslezským krajem, kde se vyučíš řemeslu.
Prohlédni si z nabídky další možnosti