Každý si rád dopřeje něco dobrého na zub. Tak proč nebýt přímo u zdroje? Jako výrobci potravin můžete jít cestou cukrovinkáře, nebo cestou sladovníka. Obě vedou k poctivé práci a uznání.
Češi jsou od nepaměti milovníci piva a všichni si svého pivovarníka náramně považují. Správný pivovarník zná celý proces výroby piva. Umí zpracovat ječmen, připravit kvasničné kultury, zajistit průběžnou kontrolu a laboratorní testy. Dokonce se naučí, jak hotové pivo stočit do lahví a exportovat.
A kdo nemůže pít pivo, rád si vychutná něco sladkého. Cukrovinkář se naučí vyrábět různé druhy sušenek, crackery, perníky, oplatky a spoustu dalších speciálních druhů pečiva. I on zvládá levou zadní obsluhu strojních zařízení a zajišťování laboratorní kontroly jakosti.
Ať už pivovarník nebo cukrovinkář, správný výrobce se o svoje dílo rád podělí. Každý chce být přece nablízku někomu, kdo dokáže vyrobit tak chutné potraviny.
Můžeš si prohlédnout jednotlivé školy zřizované Moravskoslezským krajem, kde se vyučíš řemeslu.
Prohlédni si z nabídky další možnosti